Terug naar Recensieoverzicht: zo lyrisch zijn de media over de 10,5 inch iPad Pro
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Recensieoverzicht: zo lyrisch zijn de media over de 10,5 inch iPad Pro

Door Koen van Ekeren13 juni 2017 16:113 min. leestijd0

Vorige week deed Apple de 10,5 inch iPad Pro uit de doeken. Verschillende media hebben het nieuwe topmodel al in handen en velden een oordeel op de opvolger van de 9,7 inch iPad Pro. In dit recensieoverzicht lees je over de eerste (positieve) kritieken.

10,5 inch iPad Pro schermDe Telegraaf

In combinatie met de Smart Keyboard doet de nieuwe 10,5 inch iPad Pro aan als een volwaardige laptop, oordeelt De Telegraaf. De krant spreekt van een krachtige en snelle tablet met een ‘prettig hanteerbaar formaat’. De display van het scherm is 20 procent groter geworden. Hierdoor is er genoeg ruimte voor een volledig toetsenbord, wat prettiger werkt. Bovendien is de iPad niet té groot, waardoor hij prima in de tas past.

Ook is De Telegraaf te spreken over de nieuwe functie ProMotion, die het beeld veel vaker ververst dan de 9,7 inch iPad Pro doet. Vooral tijdens het surfen en gamen zou dit een uitkomst zijn.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De krant noteert wel één nadeel: de prijzige Apple Pencil (€109) en Smart Keyboard (€179) moet je los bij de iPad Pro kopen. Maar voor mensen met een oude en trage tablet is een overstap naar de kersverse iPad Pro ‘zeker het overwegen waard’.

Wired

Revolutionair wil Wired de nieuwe 10,5 inch iPad niet noemen, maar lovend is de techsite wél. ‘De vorige iPad Pro was de beste tablet ooit. En deze? Die is nog beter.’ De verversingsfrequentie van het nieuwe model is verdubbeld naar 120 Hz en dit zorgt ervoor dat de iPad vloeiender en sneller reageert. ‘De iPad geeft je het gevoel dat je alles wat je ziet ook daadwerkelijk aanraakt. En niet slechts een paar pixels op een scherm.’

10,5-inch iPad Pro

De Apple Pencil gaat er dankzij de verbeterde hardware op vooruit, die volgens Wired aanvoelt als ‘een potlood op papier’. Daarnaast werkt het toetsenbord in het scherm beter dan voorheen.

Volgens Wired leent het grotere scherm van de iPad zich perfect voor iOS 11, het nieuwe besturingssysteem dat Apple naar verwachting in september lanceert. Dit komt vooral door het nieuwe Drag-and-drop systeem, waarmee je foto’s, teksten en bestanden vanuit de ene naar de andere app sleept.

CNET

Technologiewebsite CNET geeft de iPad pro een score van 9 uit 10. Pluspunten zijn de verbeteringen van het scherm, de processor en de Apple Pencil. Maar toch voelt de nieuwe iPad grotendeels aan als de 9,7-inch iPad Pro, schrijft de recensent.

CNET uit kritiek op de timing, want de iPad Pro zou nog niet moeten zijn gelanceerd. Bijna alle gave nieuwe functies voor de iPad zijn bas in september beschikbaar, wanneer Apple iOS 11 uitbrengt. Tot die tijd is het vooral een iets snellere versie van de iPad Pro van vorig jaar, die iets meer schermruimte heeft.

Engadget

Apple’s nieuwe tablet overtreft de verwachtingen van Engadget: ‘De iPad is een spannendere update dan het in eerste instantie leek.’ Engadget prijst de krachtige processor, de ‘uitstekende’ hoofdcamera en de batterijduur. De nieuwsblog stelt dat het je laptop nog niet zal vervangen, maar de iPad aardig in de buurt komt. Zeker met de lancering van iOS 11.

The Verge

The Verge komt superlatieven te kort voor de nieuwe iPad en roemt het ‘ongelofelijke scherm’ van de 10,5 inch iPad Pro. De iPad heeft een hoge resolutie en een volledig gelamineerd LCD-scherm, dat volgens The Verge het gevoel geeft dat de pixels direct op het glas zitten. Ook is de tech-site te spreken over de levensduur van de batterij. Bij veelvuldig gebruik ging het apparaat tussen de 8 en 9 uur mee. Wel vindt The Verge het prijskaartje van de iPad Pro – die 739 euro moet kosten – aan de hoge kant voor een tablet.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPad 2017
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar