Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Moderne iPhone voor een lage prijs? Kijk eens naar een refurbished iPhone XS, XR of X

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
iPhone reparatie


Lees verder na de advertentie

Onlangs heeft Apple de iPhone SE uitgebracht. Eindelijk weer een iPhone met de nieuwste hardware waar je niet de hoofdprijs voor hoeft te betalen. Maar over die hardware gesproken: van binnen is de SE wel helemaal bij de tijd, maar van buiten oogt hij vrij gedateerd met zijn dikke schermranden en de thuisknop met Touch ID onderin. Niets voor mensen die van een modern design houden en hun iPhone liever met de gezichtsherkenning Face ID ontgrendelen dus. Vind je je hierin terug, maar wil je toch een goedkope iPhone? Dan is onze tip: kijk naar een refurbished iPhone X, XR of XS.

iPhone XS: de beste iPhone van een jaar geleden

De iPhone 11 Pro is de beste telefoon van het moment. Maar daar betaal je minimaal 1159 euro voor. Wat dacht je dan van de beste iPhone van afgelopen jaar? De iPhone XS (en XS Max) was tot voor kort nog dé referentie op de smartphone-markt. Hij is beschikbaar in twee maten, met 5,7-inch scherm en 6,5-inch scherm. Het gaat in beide gevallen om een energiezuinig oled-scherm met geweldige kleuren en zwartwaardes. Face ID hoort er ook altijd bij. Aan de achterkant heb je altijd twee camera’s: een groothoeklens en een telelens voor optische zoom. En de A12 Bionic-processor mag dan ondertussen wel bijna twee jaar oud zijn, maar het gaat nog steeds om een ongelofelijk snelle chip. Sommige high-end Android-telefoons van dit jaar kunnen het er nog steeds niet mee opnemen. Kortom: de iPhone XS is de perfecte keus voor iemand die niet de hoofdprijs wil betalen voor een supermoderne iPhone.

iPhone XS

iPhone XR: de directe voorganger van de iPhone 11


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

De iPhone XR werd in 2018 gepresenteerd en was Apple’s antwoord op de kritiek dat iPhones maar ieder jaar duurder werden. Deze iPhone was het goedkopere alternatief voor de iPhone XS, die tegelijk gepresenteerd werd. De iPhone XR heeft een zo goed als randloos scherm van 6,1-inch en een inkeping bovenaan voor Face ID. Wel gebruikt Apple een lcd-scherm in plaats van oled. Lcd-schermen zijn iets minder energiezuinig dan oled en het contrast is ietwat slechter. Maar natuurlijk hoort het ‘Liquid Retina-scherm’, zoals Apple het gedoopt heeft, tot de top van de smartphone-wereld qua kleurweergave en resolutie. De interne hardware is verder grotendeels identiek aan de de iPhone XS, alleen moet de XR het doen met één enkele cameralens in plaats van twee. Maar geinige foto’s met coole portreteffecten maak je er nog steeds mee. Ten slotte is de XR wel de voordeligste iPhone met een modern design.

iPhone XR 2019

iPhone X: de eerste met het nieuwe design

De iPhone X (de X staat voor 10) stamt uit 2017 en was toen de eerste iPhone met het compleet nieuwe design zonder thuisknop. Hij werd tegelijk met de iPhone 8 gepresenteerd en de naam moest duidelijk maken dat het om een iPhone ‘uit de toekomst’ gaat. En inderdaad: nu, drie jaar later, zien de iPhones er in de basis nog steeds uit als de iPhone X. Goed om te weten: de iPhone X heeft dezelfde processor als de iPhone 8 en is ook alleen met een 5,7-inch oled-scherm te krijgen. Hij beschikt wel over twee cameralenzen zodat je er ook foto’s met optische zoom mee kunt maken. De interne hardware is een klein beetje aan de oude kant, maar met de iPhone X krijg je wel dé designklassieker van Apple van de laatste jaren.

iPhone X

Welke moet je kiezen?

Voor welke van deze drie iPhones je kiest, is natuurlijk afhankelijk van je eisen. De die-hard Apple-fan kiest de iPhone X vanwege het tijdloos design en zijn status als revolutie voor Apple’s smartphones. Voor mensen met een klein budget is de iPhone XR wellicht een verstandigere keuze. En iedereen die het beste voor een iets lagere prijs wil, kiest de iPhone XS of XS Max. Het komt erop neer wat jij nodig hebt en hoeveel geld je ervoor wilt uitgeven.

En waarom een refurbished iPhone?

Een tweedehands toestel dat je hebt gekocht via Marktplaats of via een kennis van de zoon van de buurvrouw, kan een goede deal lijken. Maar goedkoop kan duurkoop zijn. Want hoe keurig een tweedehands toestel van een particulier er ook uitziet: onder de motorkap kan het een bende zijn. Een refurbished iPhone is ook tweedehands, maar er is een opmerkelijk verschil. Refurbished betekent zoiets als ‘gerenoveerd’ of ‘gereviseerd’. Refurbished toestellen zijn, voordat ze de verkoop in gaan, helemaal gecontroleerd en grondig schoongemaakt. Deze uitgebreide technische inspectie bestaat uit zo’n vijftig controles en wordt uitgevoerd door experts. Blijkt tijdens deze controle dat er ook maar iets mankeert aan een van de onderdelen? Bijvoorbeeld de batterij? Dan wordt zo’n onderdeel direct vervangen of gerepareerd. Technisch gezien heb je dan een Apple iPhone die 100% in orde is.

Goed voor het milieu en je portemonnee

Ook belangrijk: een refurbished iPhone is beter voor het milieu. In plaats van meteen weer een nieuwe iPhone te kopen, geef je een oude iPhone een nieuw leven. Scheelt weer wat in je CO2-voetafdruk. En last but not least is refurbished ook fijner voor je portemonnee. Net als nieuwe iPhones worden voor een veel lagere prijs aangeboden.

Meer weten over het fenomeen refurbished en wat de meest betrouwbare aanbieders zijn? Vergelijk de grootste en betrouwbaarste refurbished aanbieders op Refurbished.nl.