Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
koopadvies AirPods Siri

AirPods: wachten op versie 2 of nu kopen?

Auteur: Sven Lamers
3 reacties
AirPods


Lees verder na de advertentie

Naar verluidt gaat Apple binnenkort nieuwe AirPods uitbrengen. Er zijn al veel geruchten over de AirPods 2 naar buiten gekomen, bovendien heeft Apple zelf al iets erover verklapt in een bèta van iOS 12.2. Maar wat voor nieuwe functies krijgen de vernieuwde AirPods eigenlijk? En zijn deze überhaupt de moeite waard of is het misschien slimmer om het oude model te kopen? Dat beantwoorden wij in dit koopadvies: AirPods 1 of AirPods 2?

AirPods 2 met nieuwe functies

Laten we allereerst eens kijken naar wat er over de nieuwe AirPods allemaal gezegd wordt. Volgens de laatste stand van zaken moeten deze ergens in het voorjaar van dit jaar uitkomen, waarschijnlijk tijdens de keynote in maart. Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid bieden de nieuwe AirPods ondersteuning voor ‘Hé, Siri’. Ook al zit je iPhone in je broekzak – de AirPods laten je automagisch vragen stellen aan je de digitale assistent. Net zo waarschijnlijk is de integratie van draadloos opladen, dit heeft Apple immers al aangekondigd tijdens de eerste presentatie van de Qi-oplader AirPower.

Op de hoogte blijven van het nieuws rondom de keynote? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:


kooptip

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Mogelijk ook deze functies

De vorige twee functies zitten dus zo goed als zeker in de AirPods 2. Iets minder waarschijnlijk zijn de volgende. Volgens een aantal geruchten krijgen de AirPods namelijk aanvullende gezondheidsfuncties. Hierbij kun je denken aan biometrische sensoren die bijvoorbeeld je hartslag meten. Ook was er één gerucht dat beweerde dat de AirPods waterdicht worden. Of beter gezegd, waterbestendig – want zwemmen is ermee niet mogelijk. Een rondje door de regen hardlopen moet ermee echter gevaarloos kunnen en ook hevig zweten zorgt voor geen problemen. Ten slotte was er ook sprake van noise-cancelling. De nieuwe AirPods kunnen met ingebouwde microfoons omgevingsgeluiden wegfilteren zodat je beter kunt genieten van de muziek.

De moeite waard?

Naar verluidt krijgen de AirPods 2 dus vijf nieuwe functies:

  1. Ondersteuning voor ‘Hé, Siri’.
  2. Mogelijkheden voor draadloos opladen.
  3. Aanvullende gezondheidsfuncties.
  4. Waterbestendig.
  5. Noise-cancelling.

Om een goede aankoopbeslissing voor de AirPods te maken, ligt het er heel erg aan wat voor een gebruikspatroon je hebt en welke andere (Apple-)producten je al gebruikt. Heb je bijvoorbeeld al een Apple Watch, zijn de aanvullende gezondheidsfuncties hoogstwaarschijnlijk overbodig. Wil je juist geen Apple Watch, vormen de AirPods dus een goede manier om tijdens het sporten gezondheidsstatistieken bij te houden.

Heb je nog geen iPhone die draadloos opgeladen kan worden en evenmin een draadloze oplader? Dan zijn draadloze oplaadbare AirPods voor jou ook nog niet zo belangrijk. Of je ‘Hé, Siri’ belangrijk vindt, moet je zelf weten, maar wij vinden het al raar om in het openbaar tegen onze iPhone met Siri te praten. Met uitstekende tandenborstels in je oren is dat wellicht nog vreemder. De waterbestendigheid is leuk, maar voor ons geen koopargument.

Blijft nog noise-cancelling. Wat ons betreft zou dat een geweldige aanvulling op de huidige AirPods zijn, maar het is erg onzeker of dit gerucht werkelijkheid wordt.

AirPods 1 of AirPods 2?

Dus, welk model ga je kiezen? Lijken de nieuwe functies van de AirPods 2 je een goede aanvulling? Wacht dan zeker tot een eventuele keynote in het voorjaar, waarschijnlijk eind maart. Houd er wel rekening mee dat de nieuwe AirPods waarschijnlijk duurder worden dan het huidige model – het blijft immers Apple.

Vind je de nieuwe functies daarentegen overbodig, kun je beter voor het huidige model gaan. Hieronder hebben we de beste aanbiedingen voor je op een rij gezet.