Terug naar Ming-Chi Kuo
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Hardware

Ming-Chi Kuo

Door Koen van Ekeren7 augustus 2020 14:492 min. leestijd

Als het om Apple gaat, lijkt Ming-Chi Kuo over een kristallen bol te beschikken. De analist staat bekend als de meest accurate Apple-analist ter wereld en weet de plannen van toekomstige producten al jaren zeer nauwkeurig te voorspellen. Maar wie is deze mysterieuze man?

Ming-Chi Kuo

Ming-Chi Kuo

In 2011 weet Kuo correct te melden wanneer de geplaagde witte iPhone 4 verschijnt. Dat is het begin van een imposante lijst met voorspellingen, waarvan het overgrote deel uitkomt. In 2014 noemt Business Insider hem ‘de meest accurate Apple-analist ter wereld’, een titel die daarna veelvuldig wordt overgenomen door andere media.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €325 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Zijn voorspellingen gaan vaak over aankomende producten of productonderdelen en het grotere plaatje van Apple’s koers. Het lijkt erop dat hij weinig tot geen insiders in Apple zelf heeft. De informatie krijgt hij doorgespeeld van de nodige bronnen in de uitvoerige productielijn rondom Apple’s producten.

Over zijn contacten en werkwijze is vrijwel niets bekend, en Kuo zelf is ook in nevelen gehuld. Hij is de bekendste analist bij het Aziatische financieel dienstverleningsbedrijf KGI Securities, maar daar houdt de kennis al gauw op. Hij draaft niet op voor interviews en online zijn er maar enkele foto’s van hem te vinden. Hij laat zijn voorspellingen voor zich spreken.

Voorspellingen

Kuo blinkt vooral uit in zijn iPhone-voorspellingen. Ieder jaar is de Apple-analist de eerste die informatie heeft over aankomende iPhones, waarbij hij maanden vóór de release accuraat weet te vertellen wat we kunnen verwachten.

In november 2017 – ruim driekwart jaar vóór het iPhone-event – voorspelde Kuo bijvoorbeeld dat de iPhone X zou worden opgevolgd door drie iPhones. Het formaat, het schermtype, de prijzen: alles wist de analist al correct te melden. Eén jaar later deed Kuo ook vroegtijdig juiste voorspellingen over de opvolgers van de iPhone XR, iPhone XS en iPhone XS Max. En in oktober 2019 bracht de Apple-waarzegger de details van de iPhone SE aan het licht.

Ook als het aankomt op andere producten, is Kuo goed geïnformeerd. In oktober 2018 voorspelde hij dat Macs vanaf 2020 een processor van Apple krijgen, wat Apple in juni heeft bevestigd. Ook is Kuo doorgaans de eerste die weet dat Apple nieuwe iPads in de pijplijn heeft staan en wat de vernieuwingen zijn. Zie je zijn naam een keer in een gerucht voorbijkomen, dan is de kans dus groot dat de informatie correct is.

Bezoek ook onze speciale pagina voor de laatste voorspellingen van Kuo.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden