Terug naar iPhone 2020
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Hardware

iPhone 2020

Door Laura Grootaarts31 december 2019 14:205 min. leestijd

De iPhone 11 en de iPhone 11 Pro (Max) liggen nog maar sinds kort in de winkels, toch wordt er al weer volop gespeculeerd over de toekomstige iPhone. Wat kun je verwachten van de iPhone 2020? Wat zijn de nieuwe functies? Wat voor modellen zijn er? En wanneer kun je hem kopen? Dit zijn de opvallendste geruchten over de toekomstige iPhone 2020!

Drie iPhone-modellen

Net zoals dit jaar verschijnen er volgend jaar weer drie nieuwe iPhones. We denken dat er een instapmodel is, een luxer model, en ten slotte een luxere model in een groter formaat:

  • iPhone 12 (instapmodel; opvolger van de iPhone 11).
  • iPhone 12 Pro (luxere uitvoering; opvolger van de iPhone 11 Pro).
  • iPhone 12 Pro Max (luxere uitvoering in groot formaat, opvolger van de iPhone 11 Pro Max).

Scherm

iPhone 12 Pro

De iPhone 12 is het instapmodel en het scherm daarvan blijft waarschijnlijk even groot als voorheen: 6,1 inch. Daarmee is de iPhone 12 níét het kleinste, maar het middelste model. Er is overigens ook een gerucht opgedoken over een kleinere variant van 5,4 inch. Nog een grote verandering: ook het instapmodel krijgt in 2020 mogelijk een oled-scherm – nu is dat nog een lcd-scherm.

Bij de luxere iPhone 12 Pro (Max) verandert er ook het een en ander. Nu kun je kiezen uit een schermformaat van 5,8 of 6,5 inch. Maar het toestel wordt nog groter. De kleine versie wordt mogelijk 6,1 inch, dat is even groot als de XR, de 11 en mogelijk de 12. Het Max-model wordt nog meer Max en groeit naar 6,7 inch!

Nog altijd is er sprake van een oled-scherm, maar het bijzondere aan het scherm van de Pro-modellen is de Y-OCTA-technologie. Daarbij wordt de drukgevoelige deel direct op het oled-paneel geplaatst, dat scheelt een laag. Oftewel: het scherm wordt dunner.

Design

iPhone 12 Pro Max

Sinds de iPhone X uit 2017 veranderde er nauwelijks iets aan het ontwerp. De iPhone XS leek als twee druppels op zijn voorganger en de iPhone 11 (Pro) was op zijn beurt een kopie van de XS. Maar in 2020 lijkt Apple het over een andere boeg te gooien. Volgens diverse insiders komt er een compleet nieuw design voor de iPhone 2020.

Volgens de betrouwbare Apple-analist Kuo krijgt de iPhone 2020 opnieuw een glazen voor- en achterkant met een metalen frame, maar het frame zou meer lijken op het vlakke design van de iPhone 4 in plaats van de afgeronde hoeken die we sinds de iPhone 6 kennen. Dat ontwerp maakte overigens ook al een comeback op de nieuwste iPad Pro uit 2018.

Touch ID

iPhone 2020 Touch ID

De nieuwere iPhones hebben Face ID: je ontgrendelt ze door ernaar te kijken. Toch denken sommige mensen met weemoed terug aan Touch ID. Het zou best kunnen dat de vingerafdrukscanner weer terugkeert. Maar het werkt dan net even anders dan voorheen. Want de thuisknop waarin Touch ID altijd verwerkt zat, die komt niet terug. Touch ID wordt waarschijnlijk verwerkt in het scherm, en het maakt daarbij niet uit waar je precies je vinger plaatst. Hierbij zou gebruikgemaakt worden van ultrasoon geluid. Misschien kun je straks kiezen voor óf Face ID óf Touch ID, maar het kan ook zijn dat Apple beide scanners met elkaar combineert voor extra veiligheid.

Camera

Jaar na jaar krijgt de iPhone een betere camera en 2020 zal daarop geen uitzondering vormen. Nieuw is een zogenaamde time-of-flight sensor. Zo’n sensor kan de diepte beter waarnemen, die berekend wordt op basis van de reistijd van licht. Dit zorgt bijvoorbeeld voor betere bokeh-effecten bij portretopnamen. Bovendien zou de iPhone daardoor beter overweg kunnen met augmented reality. De iPhone is daarmee in staat om 3D-reconstructies te maken van bijvoorbeeld kamers, objecten en mensen.

De TrueDepth-camera die je gebruikt voor Face ID en waarmee je selfies maakt, gaat er ook op vooruit. Apple zou erin geslaagd zijn om de module te verkleinen. Dat betekent dat de notch (inkeping) boven in het scherm een stuk kleiner wordt. Sommigen beweren zelfs dat hij helemaal verdwijnt.

iPhone 12 concept

Processor en andere specs

De iPhones volgend jaar krijgen waarschijnlijk allemaal een A14 Bionic-chip die de overtreffende trap ormt van de huidige A13 Bionic-chip: hij wordt nog sneller, krachtiger en intelligenter. Het vlaggenschip, De iPhone 12 Pro (Max), krijgt waarschijnlijk 6 GB werkgeheugen – een behoorlijke verbetering ten opzichte van de iPhone 11 Pro (Max) die op 4 GB blijft steken.

Fabrikanten van Apple-onderdelen zouden werken aan een veel kleinere module die de batterij beschermt. Die moet de helft kleiner worden dan voorheen en dat betekent weer dat de batterij weer iets kan groeien.

5G op alle iPhones

Apple heeft onlangs voor een bedrag van 1 miljard dollar de modemdivisie van Intel overgenomen. Dankzij deze overname kan Apple eigen 5G-modems voor iPhones ontwikkelen en in 2020 moet het al zover zijn. 4G snel? Wacht maar tot we straks 5G hebben. Vanaf 2020 moet het beetje bij beetje worden uitgerold in Nederland, en alle drie de nieuwe iPhones gaan het waarschijnlijk ondersteunen. Een film op Netflix is daarmee zo gedownload en gamen gaat zonder haperingen. Zojuist spraken we al over augmented reality: AR-apps zijn gebaat bij sneller en krachtiger mobiel internet, ook daarvoor is 5G in de toekomst dus een must.

Ook volgend jaar: nieuwe kleine iPhone

Wanneer iPhone SE 2

Er zijn volop geruchten over nóg een iPhone die in 2020 moet verschijnen: een iPhone SE 2. Dit budget-model ziet eruit als een iPhone 8. Dat wil zeggen, een 4,7-inch lcd-scherm met een rand eromheen en een ouderwetse thuisknop. Qua specs leent deze iPhone het een en ander van de iPhone 11. Lees ook ons dossier iPhone SE 2:

Meer weten over iPhone SE 2?
Bekijk dit dossier

iPhone 2020 release

Traditioneel houdt Apple in september een keynote waarin de nieuwe iPhone gepresenteerd wordt. We gokken dat dit Apple-event plaatsvindt op 8 of 9 september. Het toestel ligt meestal al snel daarna in de winkels: wij verwachten op 18 september 2020.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws? Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Wekelijks Apple nieuws in je mail

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws, tips & aanbiedingen!
iCreate 117
iCreate 117
Super-wifi: overal in huis razendsnel internet
Volgend dossier
iMac
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden