Terug naar iPhone 2020
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Hardware

iPhone 2020

Door Laura Grootaarts2 juli 2020 10:205 min. leestijd

De iPhone 11 en de iPhone 11 Pro (Max) lijken nog gloednieuw, toch wordt er al weer volop gespeculeerd over de toekomstige iPhone. Wat kun je verwachten van de iPhone 2020? Wat zijn de nieuwe functies? Wat voor modellen zijn er? En wanneer kun je hem kopen? Dit zijn de opvallendste geruchten over de toekomstige iPhone 2020!

iPhone 2020 modellen

In 2020 verschijnen er misschien wel vijf nieuwe iPhones. Eén daarvan, de iPhone SE 2, is in het voorjaar verschenen. Verder verschijnen er dit najaar nog vier varianten van de iPhone 12 en daarop wordt op dit moment nog volop gespeculeerd. Die verwachten we dit najaar. Dit zijn alle iPhones die in 2020 zijn verschenen of nog gaan verschijnen:

 • iPhone SE 2
 • iPhone 12
 • iPhone 12 Max
 • iPhone 12 Pro
 • iPhone 12 Pro Max

iPhone SE 2020

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

De iPhone SE 202o is verschenen in april van dit jaar. Het is Apple’s goedkoopste iPhone van dit moment. Hij heeft het uiterlijk van de iPhone 8 – dus met de oude vertrouwde thuisknop. Maar qua techniek kan hij zich meten met de beste iPhones van dit moment en hij heeft ook een fantastische camera. Lees er alles over in ons dossier over de iPhone SE!

Twee modellen in twee formaten

Apple brengt dit jaar waarschijnlijk twee modellen uit. Het instapmodel wordt de iPhone 12, het luxere model de iPhone 12 Pro. Beide modellen zijn er ook in een groter formaat: om dat aan te duiden, wordt het labeltje ‘Max’ achter de naam geplakt. ‘Max’ slaat uitsluitend op het formaat, voor de rest zijn de iPhones identiek.

Je hebt als instappers dus de kleine iPhone 12 en de grotere iPhone 12 Max. En de luxere uitvoering is de iPhone 12 Pro, en zijn grotere broer heet de iPhone 12 Pro Max. Dit zijn de formaten van de toestellen:

 • iPhone 12: 5,4 inch, ook wel iPhone 12 mini genoemd
 • iPhone 12 Max: 6,1 inch
 • iPhone 12 Pro: 6,1 inch
 • iPhone 12 Pro Max: 6,7 inch

Het is voor het eerst dat het instapmodel in twee maten verkrijgbaar is. De iPhone 11 bijvoorbeeld, is er uitsluitend in 6,1 inch. De nieuwste toevoeging is dus een stukje kleiner. De iPhone 12 Pro Max is een stukje groter dan zijn voorloper: een verschil van twee millimeter.

Design

iPhone 12 Pro Max

Sinds de iPhone X uit 2017 veranderde er nauwelijks iets aan het ontwerp. De iPhone XS leek als twee druppels op zijn voorganger en de iPhone 11 (Pro) was op zijn beurt een kopie van de XS. Maar in 2020 lijkt Apple het over een andere boeg te gooien. Volgens diverse insiders komt er een compleet nieuw design voor de iPhone 2020.

Volgens de betrouwbare Apple-analist Kuo krijgt de iPhone 2020 opnieuw een glazen voor- en achterkant met een metalen frame, maar het frame zou meer lijken op het vlakke design van de iPhone 4 in plaats van de afgeronde hoeken die we sinds de iPhone 6 kennen. Dat ontwerp maakte overigens ook al een comeback op de iPad Pro uit 2018.

Van de notch – de inkeping bovenaan in het scherm – zijn we voorlopig nog even niet verlost. In het beste geval wordt hij een stukje kleiner, maar zelfs dat is nog niet zeker.

Scherm

Voor het eerst krijgen alle nieuwe iPhones een oled-scherp. Dit ziet er fraaier uit en is nog energiezuiniger ook. De iPhone 12 krijgt een iets minder geavanceerder scherm dan de iPhone 12 Pro – zo is het bijvoorbeeld een fractie dikker. Over de iPhone 12 Pro werd lange tijd gezegd dat deze een ProMotion scherm krijgt, met een hogere verversingsgraad, waardoor alles vloeiender oogt. Maar de meest recente geruchten ontkrachten dit weer.

Processor en andere specs

De iPhones krijgen waarschijnlijk allemaal een A14 Bionic-chip die de overtreffende trap vormt van de huidige A13 Bionic-chip: hij wordt nog sneller, krachtiger en intelligenter. Het vlaggenschip, De iPhone 12 Pro (Max), krijgt waarschijnlijk 6 GB werkgeheugen – een behoorlijke verbetering ten opzichte van de iPhone 11 Pro (Max) die op 4 GB blijft steken.

Fabrikanten van Apple-onderdelen zouden werken aan een veel kleinere module die de batterij beschermt. Die moet de helft kleiner worden dan voorheen en dat betekent weer dat de batterij weer iets kan groeien.

Camera

Zoals ieder jaar sleutelt Apple ook aan de camera. De opvallendste verbetering dit jaar wordt waarschijnlijk de LiDAR-scanner die we ook al kennen van de nieuwste iPad Pro. Met deze dieptesensor maakt de iPhone opnieuw een sprong in augmented reality. De sensor scant de omgeving en kan afstanden tot vijf meter nauwkeurig bepalen. Dit is onder meer ideaal voor de Meten-app, waarmee de lengte van een object veel sneller en nauwkeuriger kan worden berekend. Ook kan het worden gebruikt om een model van een kamer in 3D te genereren – ideaal voor bijvoorbeeld een verbouwing.

5G op alle iPhones

Apple heeft onlangs voor een bedrag van 1 miljard dollar de modemdivisie van Intel overgenomen. Dankzij deze overname kan Apple eigen 5G-modems voor iPhones ontwikkelen en in 2020 moet het al zover zijn. 4G snel? Wacht maar tot we straks 5G hebben. Vanaf 2020 moet het beetje bij beetje worden uitgerold in Nederland, en alle drie de nieuwe iPhones gaan het waarschijnlijk ondersteunen. Een film op Netflix is daarmee zo gedownload en gamen gaat zonder haperingen. Zojuist spraken we al over augmented reality: AR-apps zijn gebaat bij sneller en krachtiger mobiel internet, ook daarvoor is 5G in de toekomst dus een must.

iPhone 2020 release

Traditioneel houdt Apple in september een keynote waarin de nieuwe iPhone gepresenteerd wordt. We gokken dat dit Apple-event plaatsvindt op 8 of 9 september. Het toestel ligt meestal al snel daarna in de winkels: wij verwachten op 18 september 2020. Houd er rekening mee dat dit een vreemd jaar is, en dat er sprake kan zijn van vertraging.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws? Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
iCreate 151
iCreate 151
iOS 17: aan de slag met alle nieuwe functies
De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Volgend dossier
iPad Pro 2020
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
 • Handige Apple-tips
 • Altijd up-to-date
 • Leuke acties
Aanmelden