Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 17 geheimen: laat je iPhone praten met jouw stem!

Wist je dat je iPhone jouw stem perfect kan nabootsen? En dan alles zegt wat jij wilt? Wij laten je zien hoe je het instelt.
Persoonlijke stem
Icon voor iOS 17
iOS 17
Icon voor iPhone
iPhone
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
45 minuten
Stappen:
7 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

We hebben inmiddels al een hoop iOS 17 geheimen de revue laten passeren. Zo ontdekte je al trucjes om orde in de chaos te scheppen, verborgen zaken op het vergrendelscherm en nog veel meer. Maar wist je dat je iPhone (in het Engels) kan praten met jouw stem?

De functie heet persoonlijke stem en is eigenlijk bedoeld voor mensen die weten dat ze in de toekomst hun stem gaan verliezen. De techniek staat voor niets! Maar ook als je ‘gewoon’ gezond bent, is het heel bijzonder om te horen hoe je iPhone jou nabootst. Een beetje eng ook wel, eerlijk gezegd! Je moet eerst heel veel zinnetjes hardop inspreken zodat de iPhone leert hoe jij klinkt. Zo werkt het:

Geef je iPhone jouw stem …

Ftr_geheimen_toegankelijkheid
1

Persoonlijke stem

Zoek een rustige plek op met je iPhone. Open Instellingen. Tik op ‘Toegankelijkheid>Persoonlijke stem>Maak een persoonlijke stem aan’ en lees de korte instructies over wat een persoonlijke stem is en hoe je je erop voorbereidt.

Ftr_geheimen_toegankelijkheid
2

1, 2, 3 test

Schraap je keel, je gaat zo een kwartier lang zinnetjes voorlezen­­­ in je allerbeste Engels. 150 in totaal. Deze eerste is een test, waarbij de iPhone registreert of alle omstandigheden­­­ goed zijn.

Ftr_geheimen_toegankelijkheid
3

150 zinnen

Het volgende kwartier komen er 150 Engelse zinnetjes voorbij. Probeer­­­ ze zo natuurlijk mogelijk voor te lezen, achter elkaar door. Je iPhone gaat na afloop alles verwerken,­­­ maar pas als hij aan de stroom hangt en vergrendeld is.

Ftr_geheimen_toegankelijkheid
4

Wat kun je ermee?

Als je het proces hebt afgerond,­­­ kun je met ‘Live spraak’ dat wat je wilt zeggen, typen op je iPhone en uit laten spreken. Hoe? Dat lees je hierna. Overigens kun je Live spraak ook gebruiken met een van de standaardstemmen van je iPhone.

… en laat hem daarmee praten

Ftr_geheimen_toegankelijkheid
1

Live spraak

Ga naar ‘Instellingen>Toegankelijkheid>Live spraak’ en zet de functie aan. Je kunt een Nederlandse­­­ stem kiezen, of kies voor ‘Engels>Personal voice’ en kies je eigen stem.

Ftr_geheimen_toegankelijkheid
2

Toetsenbord

Voor de Personal Voice heb je een Engels toetsenbord nodig. Stel dit in via ‘Instellingen>Algemeen>Toetsenbord>Toetsenborden>Voeg toetsenbord toe’. Zodra je toetsenbord wordt geopend, tik je op de aardbol en selecteer je deze taal.

Ftr_geheimen_toegankelijkheid
3

Typen

Duw drie keer achter elkaar de zijknop van je iPhone in en kies ‘Live spraak’. Typ de zin die je iPhone voor je moet uitspreken, met de juiste toetsenbordtaal, en tik op ‘Stuur’. Je kunt ook nog favoriete zinnen instellen die je vaak gebruikt.