Wordt de iPad scherper en zuiniger door samenwerking?

Foxconn, dat veel Apple-producten in elkaar zet, krijgt meer te zeggen bij Sharp, een van de grote producenten van LCD-schermen. De hofleverancier van Apple heeft een belang genomen in het Japanse bedrijf. Samen willen de bedrijven werken aan betere schermen die we hoogstwaarschijnlijk terug zullen zien in nieuwe producten van Apple.

Langere accuduur

Sharp heeft al 2,7 miljoen Retina-displays gemaakt voor iPads. Maar door de samenwerking zou nog een mooier scherm in de iPad kunnen komen. De IGZO-displays van Sharp kunnen nu beter afgestemd kunnen worden op de iPad.  Deze schermen geven een mooier beeld en verbruiken tegelijkertijd minder energie. Dat scheelt weer, dan gaat de batterij van de iPad weer wat langer mee.

  • kaasbaas

    Nog mooier? Op den duur vraag je je af waar de limiet ligt van ‘mooiheid’ van beeldschermen… Zou leuk zijn moest de lichtelijk ‘gele’ schijn die sommigen zien bij het schuinhouden van de nieuwe iPad verdwijnen en er minder vingers/spiegeling is zoals nu het geval is, in de zon kan ik mijn iPad niet gebruiken… Alhoewel ik eerder denk dat dit aan het glas bovenop het scherm ligt en niet aan het scherm zelf…