Update beschermt OS X tegen valse SSL-certficaten

Apple heeft als laatste van de browserfabrikanten een Security Update uitgegeven die het probleem met valse beveiligingscertificaten van DigiNotar verhelpt. Eerder kreeg Apple kritiek te verduren vanwege hun trage reactie op de vervalste certificaten van het in juli gehackte DigiNotar.

DigID weer veilig

Met de update worden deze certificaten voortaan ook door Mac OS X geblokkeerd en krijg je in Safari een waarschuwing als op het punt staat een website te bezoeken die met een vals of gestolen SSL-certificaat van bijvoorbeeld DigiNotar is beveiligd.  Overigens is ook het gebruik van DigID weer veilig.

Installeren

Je kunt de beveiligingsupdate installeren via Software-update op je Mac, maar hij is in twee versies ook te vinden op de website van Apple:

  • Matthias

    Hoe komt het dat de update voor Lion veel groter is dan die voor Snow leopard????

  • Bart

    Na installatie van de beveiligingsupdate op mijn imac kan ik niet meer inloggen. Op geen enkel gebruikersaccount kan ingelogd worden.
    Alleen als gastgebruiker kan toegang verkregen worden, daar wordt wel het hoofdaccount herkent bij instellen toegang tot diverse programma’s. Maar ook daarna kan ik geen toegang meer krijgen tot de gebruikersaccounts. Hoe nu verder??? Help please