Officieel: De nieuwe iPad komt 7 maart

Apple heeft eindelijk de officiële uitnodiging gestuurd voor de presentatie van de nieuwe iPad. Volgende week woensdag 7 maart zal de iPad 3 en/of de iPad 2S het levenslicht zien.

Zien en voelen

De uitnodiging heeft de slogan ‘We have something you really have to see. And touch.’ Het zien is waarschijnlijk een hint naar het Retina-display; op de uitnodiging is ook een iPad te zien met een ogenschijnlijk zeer hoge resolutie. Of de ‘touch’ ook impliceert dat de multitouch een stap voorwaarts wordt, is nog de vraag. Zou het beeldscherm feedback geven? Zou het vingervlekvrij blijven? Of zou de homeknop helemaal verdwijnen? We zien deze immers niet op de uitnodiging?

Maps en Keynote

Daarnaast is het opvallend dat in het Dock van de iPad op de uitnodiging Maps en Keynote staan. Deze staan er niet standaard en Apple doet meestal niets voor niets. Zou er een nieuwe Kaarten-app komen, met turn-by-turn-navigatie? En zou iWork flink geüpdatet worden?

Een of twee iPads?

Dat Apple het woord iPad niet in de mond neemt, kan ook wel eens een teken aan de wand zijn. De geruchten gaan immers dat er meerdere iPads gepresenteerd worden: een revolutionaire iPad 3 en een kleine evolutie (misschien wel letterlijk kleinere) iPad 2S.

One more thing

Tot slot wordt verwacht dat er een derde generatie Apple TV wordt gepresenteerd. Ook dat is ‘something to see’ en zou in combinatie met 1080p-films in de iTunes Store wel eens een leuke ‘one more thing’ kunnen zijn.

  • Corné

    Toch nog veel geruchten of het nu om één of meerdere producten gaat, ik ben benieuwd waar apple ons nu weer blij mee gaat maken!

  • Vincent

    haha, geen homeknop (kijkt naar foto) WAT???? geen homeknop te bekennen, tenzij Apple de iPad op zn kop houdt. dat zou ik niet doen, de knop hoort er gewoon te zitten en anders moet je weer terug naar je thuismenu via een gesture ofzo en dan lijkt het weer op android…

  • Mysticfist

    Ja en waarom zou dat weer slecht zijn vincent? Android moet in mijn ogen echt niet onder doen voor apple hoor. Ik heb beiden en ze werken beiden zeer goed.