Nieuwe MacBooks en iMacs sneller dan Mac Pro?

Benchmarktest – Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Zowel de nieuwe MacBooks die de komende maanden worden verwacht, als de nieuwe iMac die er ook aan zit te komen, worden naar alle waarschijnlijkheid uitgerust met de Ivy Bridge-processors van Intel. Een anonieme benchmarktest die Geekbench heeft vrijgegeven, laat zien dat de nieuwe processors alle bestaande iMacs en heleboel Mac Pro’s te snel af zijn.

Benchmarktest

Hoewel Intel de Ivy Bridge-processors officieel nog moet uitbrengen, wat op 29 april moet gaan gebeuren, is een anonieme gebruiker  erin geslaagd de 3,5GHz Ivy Bridge Quad-Core i7-3770K-processor voor desktopcomputers te pakken te krijgen en daarmee onder OS X Lion een benchmarktest uit voeren. Omdat er nog geen Macs met Ivy Bridge-processors zijn, heeft hij voor die benchmarktest een gehackte Mac (‘Hackintosh’) met een aangepast moederbord gebruikt.

De testresultaten die aan Geekbench ter beschikking werden gesteld, zijn indrukwekkend: de processor scoort 13.453 punten. Met die score is deze processor een heleboel Mac Pro’s en alle bestaande MacBooks en iMacs te snel af. De benchmarktest bewijst dus nu al dat de 3,5GHz Ivy Bridge Quad-Core i7-3770K een goede combinatie vormt met OS X 10.7.3 (Lion) en dat maakt het vrijwel zeker dat we deze processor straks ook in de nieuwe iMac tegenkomen.

Aankondiging

De genoemde processor wordt door Intel samen met enkele andere Core i5 en Core i7-modellen tussen 22 en 28 april aangekondigd en op 29 april officieel vrijgegeven. Ook voor juni en het najaar staan releases van nieuwe Ivy Bridge-modellen gepland.

Ivy Bridge-processors voor vrijgave op 29 april

  • Ik

    Weet iemand toevallig of er ook een nieuwe Mac Mini uit gaat komen?

  • Jasper

    Die gaat wel langzaam richting het einde van zijn cyclus, de laatste update was 258 dagen geleden en de gemiddelde tijd tussen een update is 356 dagen 😉

  • Ik

    Nou, als je dat even simpel uitrekent, JASPER, heeft hij nog wel 97 dagen om geüpdate te worden. Hoooooor!