Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Facebook Messenger introduceert eigen variant van blauwe vinkjes

Auteur: iCreate
52 reacties
Leesbevestiging Facebook Messenger


Lees verder na de advertentie

Facebook heeft zijn Messenger-app geüpdatet met een visuele leesbevestiging. Anders dan WhatsApp en de gewraakte ‘blauwe vinkjes’ gaat het niet om een nieuwe functie, maar verschijnt er nu een bolletje met de profielfoto van je gesprekspartner wanneer hij of zij je bericht heeft gelezen. Berichten die wel zijn afgeleverd maar nog niet zijn gelezen, worden voorzien van een blauw bolletje.

Leesbevestiging Facebook Messenger

Door op een bericht te tikken, krijg je te zien wanneer het bericht gelezen is door de ander. De foto’s en bolletjes zijn ook zichtbaar in het gespreksoverzicht van Facebook Messenger op de iPhone en iPad, zodat je in één oogopslag kunt zien wie jouw berichten heeft gelezen. Vanzelfsprekend worden in een groepsgesprek de foto’s per persoon getoond. Een rondje (zonder bolletje) betekent dat je bericht wel is verstuurd, maar nog niet afgeleverd bij de ontvanger.

Leesbevestiging Facebook Messenger

Uitschakelen

Net als bij WhatsApp ontbreekt ook bij Messenger de mogelijkheid om de leesbevestiging uit te schakelen. Omdat de functie bij WhatsApp op veel kritiek kon rekenen, is de verwachting dat WhatsApp deze mogelijkheid nog wel introduceert in een nieuwe versie.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt