Komt Microsoft Office naar de Mac App Store?

Het succes van de nieuwe Mac App Store is Microsoft niet ontgaan. Ondanks – of misschien wel juist dankzij – het nog relatief beperkte aanbod hebben de makers van bijvoorbeeld Pixelmator er hun eerste miljoen al verdiend.

Hoewel Microsoft best tevreden is over de verkoop van Office for Mac dat, inclusief de nieuwe 30-dagen probeerversie, al op tal van plaatsen én op het web verkrijgbaar is, steekt het kennelijk toch wel een beetje dat in de Mac App Store de concurrentie (Pages, Keynote, Numbers) zo prominent aanwezig is.

Tegenover Mobilized, de nieuwsblog van Ina Fried op All Things Digital, liet Amanda Lefebvre zich dan ook ontvallen dat Microsoft overweegt om Office for Mac ook in de Mac App Store te gaan aanbieden. ‘It’s something we haven’t ruled out’, zei Lefebvre, die als senior marketing manager bij Microsoft verantwoordelijk is voor de Macintosh Business Unit.

Microsofts aarzeling is verklaarbaar: om Office for Mac in de Mac App Store te mogen verkopen, moet Microsoft zich conformeren aan de Mac App Store-regel dat Apple als wederverkoper recht heeft op 30 procent van de omzet.

Microsoft OneNote
Ter vergelijking: Microsoft ‘overwoog’ al in april 2009 om met een Office-versie voor de iPhone te komen, maar lanceerde pas tien dagen geleden met OneNote de eerste Office-component als app in de iOS App Store.