Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iPhone straks te bedienen met gewone handschoenen

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone handschoen


Lees verder na de advertentie

Wat was het vanochtend koud! Misschien heb je je autoruiten wel moeten krabben, of stond je kleumend te wachten op een vertraagde trein. Het is weer de hoogste tijd om je handschoenen uit de mottenballen te halen. Maar als je handschoenen draagt, kun je je iPhone niet meer bedienen. Niet handig als je gebeld wordt, of als je even wilt controleren of die trein vandaag nog wel gaat komen, want dan moet je ze snel weer uittrekken. Het lijkt erop dat Apple bezig is met het oplossen van dit probleem.

iPhone bedienen met handschoenen of pleister

Apple heeft een patent aangevraagd met de naam Glove Touch Detection. De bedoeling hiervan is dat je iPhone gewoon reageert op je aanrakingen als je normale handschoenen draagt. Maar deze uitvinding komt op wel meer manieren goed van pas. Het zou bijvoorbeeld ook moeten werken als je een pleister of een verbandje om je vinger hebt. Het zou ook een uitkomst kunnen zijn voor mensen die op hun werk voor veiligheidsredenen handschoenen moeten dragen.

Is er geen alternatief?

Smartphones van andere merken werken soms als als je gewone handschoenen draagt, maar daarvoor moet je eerst wel de instellingen van het toestel aanpassen. Moet je verdorie alsnog in de kou eerst je handschoenen uittrekken. Dat is bijvoorbeeld het geval bij de Samsung Galaxy Note 3. Bij het patent van Apple detecteert het scherm helemaal zelf of je handschoenen draagt. Het zal nog wel een tijd duren voordat het zover is, en vooralsnog ben je dus aangewezen op speciale touchscreenhandschoenen.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt