Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Heeft jouw iPhone SE een gele gloed? Geen paniek!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone SE met gele gloed


Lees verder na de advertentie

Sinds eind vorige maand ligt de iPhone SE in de winkels. De telefoon lijkt qua behuizing veel op de iPhone 5(s) en daarmee doet ook een typisch maar onschuldig 5(s)-probleem zich opnieuw voor. Her en der op het internet wordt er geklaagd over de opvallende gele tint van het scherm.

Lijm veroorzaakt gele iPhone SE

Het is inderdaad geen gezichtsbedrog: het scherm van de iPhone SE is soms wat geel, voornamelijk aan de randen en aan de bovenkant. Dat heeft overigens helemaal niets te maken met de nieuwe nachtmodus Night Shift die de blauwtinten uit het scherm filtert en daarmee ook een gelige gloed teweegbrengt.

De gele tint wordt veroorzaakt door de lijm die is gebruikt om de verschillende schermlagen aan elkaar te kleven. Als je iPhone SE wordt ontsierd door een gele kleur, dan komt dat doordat je telefoon vers uit de fabriek is gerold en de lijm nog te weinig tijd heeft gehad om goed te drogen.

De oplossing?

iPhone SE waaier


kooptip

Geduld. Het probleem is niet permanent en na een kleine week zou het scherm er weer stralend wit uit moeten zien. Blijft de gele kleur langer aanwezig, dan kun je er altijd nog mee terug naar de winkel.