iPhone 4 opladen via USB of stopcontact?

Laten we alvast op de zaken vooruit lopen. Je hebt een iPhone 4 en wilt deze zo snel mogelijk opladen, kies je dan voor de USB-poort op de computer of toch het stopcontact?

Volgens Justin Horn van WhenWillApple is het stopcontact de snelste keuze. Een compleet lege iPhone 4 helemaal opladen gaat via het stopcontact een half uur sneller dan met de computer. Waar de USB-poort maar liefst 160 minuten werk heeft om de iPhone 4 af te toppen, doet het lichtnet hetzelfde klusje in 130 minuten.

Ruim twee uur wachten op een volle batterij is redelijk, maar verdient geen applaus. De iPhone 3GS is na anderhalf uur opladen al klaar voor een nieuwe werkdag. Daar moet ik wel bij vertellen dat de batterij van de iPhone 4 circa 20 procent meer capaciteit heeft en het dus verdient om iets langer aan het stroom te liggen.

iCreate

Redacteur

Vorig bericht Apple roept defecte Time Capsules uit 2008 terug

Volgend bericht Amerikaanse consumentenbond haat iPhone 4

 • Teun

  Via een autolader duurt voor mijn gevoel nog een stuk langer, klopt dat?

 • Peter

  @Teun Sowieso wel als je een App als TomTom draait…

 • Ezra

  Dat geldt toch voor alle iPhones? Tenminste dat merk ik wel.

 • Peter Keller

  Klopt het dat je bij de I-Phone 4 het laadniveau niet onder de 10% zou moeten laten komen, alvorens weer aan het lichtnet te hangen en hoe lang moet je na bereiken van de 100% lading het beste nog door blijven laden?