Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iOS 11.2.5 is uit: hierom moet je het installeren

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 11.2.5 bèta


Lees verder na de advertentie

Apple heeft zojuist iOS 11.2.5 beschikbaar gesteld voor de iPhone, iPad en iPod touch. Hoewel Apple meteen twee versies overslaat (waar zijn 11.2.3 en 11.2.4?), gaat het om een kleine tussentijdse update. Wat is er nieuw in deze nieuwe versie van het besturingssysteem?

iOS 11.2.5

Nieuw in iOS 11.2.5

Apple kondigde het eerder al aan: met deze update wordt de chaiOS-bug onschadelijk gemaakt. Eerder deze maand liepen iPhones en iPad vast bij het ontvangen van een kwaadaardig linkje in iMessage. Je hoefde niet eens op het linkje te klikken: je toestel ging al over de rooie bij het genereren van de voorvertoning van de betreffende pagina. Het linkje in kwestie werd al vlug offline gehaald, maar copycats kunnen de code in principe weer online plaatsen, waarna hetzelfde probleem optreedt. Apple steekt daar met de update een einde aan.

HomePod en Siri

Daarnaast biedt iOS 11.2.5 ondersteuning voor de HomePod die op 9 februari in een aantal Engelstalige landen uitkomt. Met de update is het mogelijk om die te configureren. Ook nieuw is de functie om Siri naar het laatste nieuws te vragen. Helaas is ook dit alleen beschikbaar de VS, het VK en Australië.

iOS 11.2.5 downloaden


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Wil je de update downloaden op je iPhone? Open de app Instellingen en ga naar ‘Algemeen>Software-update’. Of zoek in het zoekvenster boven het Instellingen-menu naar ‘software’; dan vind je de update ook.

Via je Mac of pc kan het updaten via iTunes. Sluit hiervoor je iPhone, iPad, of iPod touch met een kabeltje aan je Mac of PC. Selecteer in iTunes je apparaat en klik op ‘Zoek naar update’. Hoe groot de update is, hangt af van het soort iPhone of iPad dat je hebt.

Lees ook ons dossier over iOS 11.

[relatedissue]