Gaat Apple de iPhone 5 opladen via de oordopjes?

Uit onze poll bleek laatst dat de Apple-oortjes niet zo in de smaak vallen. Met de patentaanvraag van Apple waarbij de oortjes gebruikt kunnen worden om je iOS-apparaat op te laden, zou dat best wel eens kunnen veranderen.

Inductieladen
In de aanvraag van Apple wordt namelijk een techniek besproken die inductieladen heet. Concreet moeten de oordoppen om een paaltje heen gewikkeld worden zodat de magnetische lading via een geleidende oordop verplaatst kan worden naar het aangesloten apparaat. Deze magnetische lading kan zich ook door de lucht verplaatsen, wat ervoor zorgt dat er ook draadloos opgeladen kan worden.

Akoestisch laden
Een andere techniek die wordt besproken in de patentaanvraag kan omschreven worden als ‘akoestisch laden’. Dit houdt in de praktijk in dat een niet-hoorbaar akoestisch signaal opgewekt wordt door een akoestische lader. Deze zorgt ervoor  dat de oordopjes gaan trillen en wekt daardoor elektriciteit op zodat het apparaat opgeladen kan worden.

  • Henk

    Op inductieladen kunnen ze een patent gevoegelijk vergeten, dat doen oplaadbare tandenborstels ook al. Waar het patent dan over gaat is mij niet duidelijk. Dat je het via de oortelefoonaansluiting doet? Net zoiets als een gasleiding voor water gebruiken… Briljant, dit laatste had ik patent op moeten aanvragen!