Is dit de chip van de iPad 3?

Een nieuwe week, een nieuwe serie iPad 3-geruchten. Gisteravond lekte iemand een foto op een Chinese website met daarop iets wat verdacht veel lijkt op het moederbord van de iPad 3. Op de afbeelding zien we echter niet de vermoedde Apple A6-processor, maar een voor ons onbekend A5X-model. Op de processorchip staat de datumcode ‘1146’, wat betekent dat de chip is gemaakt in de 46e week van 2011, ofwel in de week van 14 tm. 20 november.

(Chipnaam + modelnummer) / vermoedens = …

Zeker in combinatie met eerdere geruchten op Boy Genius, leidt dit tot veel speculatie op de redactie. De originele iPad met A4-chip had namelijk het modelnummer S5L8930X, terwijl de iPad 2 met A5-chip S5L8940X heette. Nu lijkt Apple echter met een iPad op de proppen te komen met een A5X chip, terwijl we weten dat het toekomstige modelnummer S5L8945X zal zijn… betekent dit dan dat Apple “gewoon” werkt aan een verbeterde A5-chip en de iPad 3 dus stiekem “slechts” een iPad 2S zal worden?

 • Beloved

  Dit zou betekenen dat ik hem ondanks het retinadisplay toch niet koop. Als ik een apple product koop wil ik er zeker van zijn dat het in ieder geval een jaar lang de “beste” versie is.

  Als dit bericht waar is, is het risico op een update later dit jaar me te groot. Wat ik overigens zonde zou vinden, Apple zou in mijn ogen niet af moeten gaan wijken van de “1 versie per jaar” formule.

 • Robin

  Jullie zicht echt getikt. iPad 2s? Jullie zijn werkelijk de enigste website die denken dat er een iPad 2s komt.

 • http://www.icreatemagazine.nl Bram Balk

  ‘Denken’ is een groot woord, maar we moeten ons toch ergens mee onderscheiden? 😉

 • MacOostende

  Apple moet echt gaan uitkijken: eerste de iPhone 5 die een 4S werd, nu misschien de iPad 3 die een 2S wordt… Ook de snelle overstap van OSX 10.7 naar 10.8… Het begint er op te lijken dat er een gebrek aan visie is… En dat zo snel na het wegvallen van Steve Jobs? Ik begin me zorgen te maken.

 • Maarten

  Als dat waar is zou er dit jaar dan nog een nieuwe versie kunnen uitkomen want als dat zo is wacht ik nog even?
  PS: En wat MacOostende zegt klopt helemaal.