Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

De 5 beste rollen van Alan Rickman (1946-2016)

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Hans Gruber


Lees verder na de advertentie

De Engelse acteur Alan Rickman is vandaag op 69-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de Britse krant The Guardian. Rickman leed al een tijd aan kanker. Van oorsprong was hij een geschoold Shakespeare-acteur, pas na zijn veertigste wist hij de weg naar het grote doek te vinden.

Zegt de naam Rickman je niks? Dan doen de namen van de personages die hij speelde vast een belletje bij je rinkelen. Dit zijn Rickmans 5 meest iconische rollen.

Hans Gruber

Rickmans eerste grote rol in Hollywood was die van de Duitse terrorist Hans Gruber in de actieklassieker Die Hard, tegenover Bruce Willis. Rickman had de rol waarvoor hij zich een slecht Duits accent moest aanleren bijna afgewezen. Na het lezen van het script dacht hij: “What the hell is this? I’m not doing an action movie.” Het was de eerste slechterik die hij speelde, maar zeker niet de laatste.

Marvin The Paranoid Android

Marvin Hitchhiker guide to the galaxy


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Je kunt The hitchhiker’s Guide to the Galaxy in zijn geheel kijken zonder Rickman op te merken. Toch heeft hij een van de leukste rollen, hij doet namelijk de stem van de zwaar depressieve robot Marvin de paranoïde androïde. Met quotes waar Siri nog wat van kan opsteken: “I’d make a suggestion, but you wouldn’t listen. No one ever does.”

Antoine Richis

Antoine Richis

Antoine Richis is niet de echte schurk in Perfume: The Story of a Murderer. Hij maakt juist jacht op Jean-Baptiste Grenouille, een jongen zonder lichaamsgeur die in zijn poging om het ultieme parfum te maken verandert in een seriemoordenaar. Echt zachtzinnig is de werkwijze van Richis echter niet te noemen.

Colonel Brandon

Colonel Brandon

De Jane Austen-verfilming Sense and Sensibility laat juist weer een heel andere kant van Rickman zien. Colonel Brandon is een hopeloze romanticus, zeg maar type zacht ei. Hij is verliefd op de middelste van de Dashwood-zusjes, maar die ziet die oude man van halverwege de dertig (!) totaal niet zitten …

Professor SnapeSeverus Snape

We kunnen er niet omheen, hele volksstammen kennen Rickman vooral dankzij de sinistere rol van Professor Severus Snape in de ongekend populaire Harry Potter-films. Over slechteriken gesproken: alle gemene leraren vallen in het niet bij deze bijzonder akelige tovenaar.