China faket zelfs Apple Stores

Het moet niet gekker worden in China. Ze maken al jaren allerhande producten na, maar gaan na neppe iPods, iPhones en iPads nu nog een stap verder: ze hebben ook neppe Apple Stores.

Alles erop en eraan en erin
Deze foto’s komen van weblogger BirdAbroad die nietsvermoedend door het Chinese Kunming wandelde en plotseling tegen een Apple Store aanliep. Op het eerste oog heeft het alles weg van een echte Store; de Macs, iPhones en iPads uitgestald op tafels, de productposters aan de muur, een wenteltrap naar de tweede verdieping en personeel in blauwe Apple-T-shirts en een Apple ID-naamkaartje om de nek. De Store is nauwelijks van echt te onderscheiden, alhoewel…

Details
Een nadere, grondigere, inspectie liet toch wel zien dat het hier een fake Store betreft. De trap blijkt een beetje gammel te zijn, de muren zijn slordig geverfd, er staat ‘Apple Store’ op het pand (terwijl Apple altijd alleen het logo gebruikt) en het meubilair ziet er ook wat goedkoop uit. Het personeel bleek er heilig van overtuigd dat ze echt voor Apple werkten (maar het kan ook dat ze dat moesten zeggen).

Na deze ontdekking begon BirdAbroads een speurtocht door Kunming. Dit resulteerde in de vondst van nog twee neppe Apple Stores. Al waren ze niet allemaal even goed nagemaakt…

 • Fuzzy

  Hahaaaa!!! je moet toch bijna wel van die mensen gaan houden 😀
  Dit laat maar weer eens zien dat apple echt aan het doorbreken is in china waar overigens de macs ongeveer hetzelfde kosten als hier en dus eigenlijk 10 x zo duur zijn voor de chinezen dan een gemiddelde windhoos pc (omgerekend zo’n €100 ).
  Maar ze willen zoooo graag iets meer westers zijn, want dat is zo hot daar ;-P
  Denk alleen niet dat apple hier net zo de humor van inziet als ik 😉
  Evengoed, op naar de apple stoer 😀

 • Joey

  Nou dan hebben de juristen & advocaten van Apple ook weer wat te doen.

 • Flieps

  Zie je, die patenten zijn nog zo gek niet. Anders hadden we zo’n zelfde store op de Albert Kuyp gehad.

  Zouden Chinezen zich niet bekocht voelen als ze thuis hun iPad 2 opstarten en blijkt dat ze geen Apps uit de App store kunnen installeren?

 • Vincent

  Chinese shit. Wat ze alleen kunnen doen is voor Apple bouwen, maar niet Apple nábouwen.

 • Flieps

  ….fantastische foto overigens van die store medewerker die heel nonchalant tegen de tafel leunt. Alsof hij net tegen die vrouw zegt:”Overigens is Steve (Jobs) een hele goede vriend van mij”

 • Vincent

  @Fuzzy Apple Stoer. Klopt helemaal. :-)

 • Vincent

  Ze gaan wel te ver, zometeen komen er klachten bij Apple binnen omdat klanten bijvoorbeeld geen App Store of iTunes kunnen vinden. Steve moet er nu een stokje voor steken…

 • John

  Het wordt er ook gemaakt.
  Dus Chinees shir,weet ik nog zo niet.
  Misschien weg echt maar gewoon voor bijna kost prijs op de markt gezet.
  Over capisiteit

 • danny

  made in china ?