Apple wil gezichtsherkenning voor inloggen en meer

Apple is van plan gezichtsherkenning uitgebreid toe te gaan passen in iOS-apparaten. Niet alleen zou je hiermee kunnen inloggen op je apparaat, het koppelt ook gebruikersaccounts aan herkende gezichten en past tevens zijn lay-out aan op je kijkhoek.

Meer dan alleen inloggen

AppleInsider heeft een patent opgedoken genaamd ‘Electronic device operation adjustment based on face detection.’ Hierin wordt beschreven hoe de camera aan de voorkant van iOS-apparaten je gezicht herkent en je automatisch inlogt. De herkenning gaat echter verder: er wordt een soort gebruikersaccount aan je gezicht gekoppeld. Zo worden jouw lay-out en instellingen klaargezet en tevens worden jouw berichten en e-mails geladen.

Kijkhoek

Een extra toevoeging die we in het patent lezen is dat de gezichtsherkenning de kijkhoek bepaalt. Lig je bijvoorbeeld op de bank, dan zal de lay-out automatisch gedraaid worden.

Uitloggen

Tot slot zal gezichtsherkenning niet alleen in, maar ook uit kunnen loggen. Heeft de camera je gezicht al even niet meer gezien? Dan gaat het scherm op zwart.

  • Jos Vermeulen

    Dat zou nog eens fantastisch zijn.Ze hebben ooit mijn laptop eens gepikt,maar niet mijn smoel.