Apple werkt aan A6-chip én verbeterde A5-chip

Vorige week lieten we al een foto zien van het moederbord van de iPad 3 met een A5X-processor. Vandaag blijkt dat Apple niet alleen aan een A5X-chip werkt, maar daarnaast ook met een tweede processor bezig is, de A6-chip. Dit valt volgens 9to5Mac op te maken uit bovenstaande codes.

Welke van de twee?

Apple werkt dus aan twee nieuwe chips, terwijl ze binnenkort met slechts één nieuwe iPad op de proppen komen (toch?). Het zou kunnen dat Apple met twee chips experimenteert om te kijken welke het beste werkt in de iPad 3.

Het is ook mogelijk dat de A6-chip voor de iPad 3 is en de A5X-chip wordt ontwikkeld voor een verbeterde Apple TV. Of zou Apple de A5X-processor gebruiken voor een goedkopere iPad of voor een 8-inch-model? Of misschien komt er dan toch een iPad 2S en later een iPad 3. Je begrijpt: wij zijn er nog niet uit.

 • Henk Boer

  Hopelijk volgende week woensdag meer duidelijkheid! Naar alle waarschijnlijkheid zal Apple de uitnodigingen deze week versturen.

  Organiseert iCreate een live-blog?

 • Henno G

  Graag een live-blog iCreate!!!

 • Henno G

  Ik zal Cupertino verzoeken de volledige iCreate-redactie te laten invliegen. ‘A warm welcome to our special guests from Holland…’. 😉