Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Nieuwe Apple Watch Series 3 heeft mobiel internet (maar niet in Nederland …)

Auteur: Laura Grootaarts
1 reacties
Apple Watch Series 3


Lees verder na de advertentie

Apple heeft vanavond tijdens de keynote de derde generatie Apple Watch aangekondigd. De Apple Watch is nu al de populairste smartwatch ter wereld en de Apple Watch Series 3 heeft weer de nodige vernieuwingen ten opzichte van zijn voorganger. De opmerkelijkste nieuwe functie van de nieuwste Apple Watch? Het slimme horloge ondersteunt mobiel internet … Maar nog niet in Nederland.

Apple Watch Series 3

Apple Watch Series 3: mobiel internet en meer

De Watch heeft een minuscule elektronische simkaart ingebouwd en het scherm doet dienst als antenne. De voordelen van mobiel internet laten zich raden. Je kunt onder meer muziek streamen, apps downloaden, navigeren en – heel belangrijk – bellen zónder je iPhone op zak te hebben. Dat is fijn voor als je je telefoon liever thuis laat (bij het sporten, bijvoorbeeld) of als je hem chronisch vergeet. Zit je aan je iPhone vastgegroeid, dan heeft deze toevoeging wat minder nut. In Nederland krijgen we voorlopig overigens een versie zonder mobiel internet. En of de overige vernieuwingen het de moeite waard maken om een Series 3 te kopen?

Naast mobiel internet zijn dit de andere vernieuwingen:

  • Een 70 procent snellere processor.
  • Siri is sneller en hij kan terug praten.
  • 50 procent energiezuiniger.

Design nieuwe Apple Watch


kooptip

Apple Watch Series 3

Qua ontwerp is de nieuwe Apple Watch Series 3 niet spectaculair veel anders dan zijn voorgangers – hoopte je op een rond scherm, dan heb je pech. Hij is praktisch even groot als zijn voorganger, de achterkant is door alle nieuwe technieken een fractie dikker. De Apple Watch Series 3 met mobiel internet is herkenbaar aan de rode stip op de digitale kroon.

De aluminium Apple Watch is er straks in zilver, goud en spacegrijs. De roestvrijstalen editie blijft beschikbaar in zilver en spacegrijs. De Apple Watch Edition is van keramiek en verkrijgbaar in wit en grijs.

WatchOS 4

De Apple Watch Series 3 wordt geleverd met watchOS 4, het nieuwe besturingssysteem voor alle Apple Watches die tot nu toe zijn uitgebracht. Er komen verschillende nieuwe wijzerplaten, waaronder een Siri-wijzerplaat die steeds de meest relevante informatie van het moment toont. De Workout-app heeft een metamorfose ondergaan en bevat nieuwe trainingen en het syncen van je muziek tussen je iPhone en Watch is voortaan eenvoudiger. Dankzij de NFC-chip kun je je Watch koppelen met fitness-apparaten. Over gezondheid gesproken, de Watch monitort ook beter je hartslag, en waarschuwt je als die ongewoon hoog is.

19 september kun je ook je oudere Watch updaten naar WatchOS 4.

Beschikbaarheid Apple Watch Series 3

Vanaf 15 september kun je de nieuwe Apple Watch Series 3 bestellen, maar dan dus alleen de versie zonder mobiel internet. 22 september wordt ie geleverd. Apple Watch Edition is uitgebreid met een donkergrijze keramieken kast. Het horloge kost 369 euro.