Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Apple ruimt App Store op: verouderde apps verdwijnen

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
App Store


Lees verder na de advertentie

Met meer dan 2 miljoen apps is de App Store groter dan je je voor kunt stellen. Maar kwantiteit betekent niet per se kwaliteit, en tussen al die apps wordt het steeds lastiger om te vinden wat je zoekt. Tijd voor een grote schoonmaak in de Store, aldus Apple. Daarom gaat Apple de apps opnieuw beoordelen. Apps die niet voldoen aan de huidige maatstaven gaan verdwijnen.

Verbeteringen in de App Store

Apple heeft voor ontwikkelaars van apps een speciale pagina gemaakt over de verbeteringen in de App Store, hierop leggen ze uit wat ze vanaf 7 september van plan zijn: ‘Om het voor klanten gemakkelijker te maken om fantastische apps te vinden die passen bij hun vraag, willen we er zeker van zijn dat de apps in de App Store goed werken en up-to-date zijn. We implementeren een voortdurend proces waarbij we apps evalueren; we verwijderen apps die niet meer werken zoals bedoeld, die niet meer voldoen aan onze huidige eisen en die verouderd zijn.’

Wat nu als een app afgekeurd wordt?

Apps die niet eens meer opstarten, worden door Apple subiet verwijderd uit de App Store. Start een app nog wel op, maar voldoet-ie voor het overige niet meer aan de huidige eisen? Dan krijg de ontwikkelaar hierover bericht: hij krijgt dan nog dertig dagen de kans om de app een update te geven. Gebeurt dat niet, dan belandt de app alsnog in de prullenbak. Ontwikkelaars behouden nog wel het recht over de naam van hun app, ook als deze verwijderd is – niemand anders kan er dus mee aan de haal gaan.

Heb je een app op je iPhone en iPad staan die wordt verwijderd uit de App Store? En ben je er zelf nog prima tevreden over? Geen probleem, je kunt hem nog gewoon blijven gebruiken.


kooptip