Apple krijgt patent voor inductielader

Apple heeft een patent verworven waarmee een mobiel apparaat via inductie kan worden opgeladen. Op Patently Apple zien we een docking station dat via een stroomkabel met een stopcontact wordt verbonden. De iPhone wordt in staande positie tegen dit station aangezet, waardoor hij contact maakt en wordt opgeladen, net als een elektrische tandenborstel.

Neerleggen

In het document wordt opgemerkt dat de staande positie niet de enige mogelijk is: je zou de telefoon ook kunnen neerleggen, of tegen de zijkant kunnen zetten. Enige vereiste is dat het apparaat en de inductielader contact met elkaar maken. De extra antenne, die in het station zit ingebouwd, moet de ontvangst van een draadloos signaal versterken.

Eerder werden er al patenten aangevraagd voor het op afstand opladen van een product en zelfs opladen via de oortjes. Wat denk jij? Gaan we de iPhone 5 opladen via een inductielader, via de oortjes, of moeten we hem toch gewoon elke nacht aan het stopcontact hangen?

  • Jacqueline

    Heel handig systeem, dit. Nu nog op zonne energie en ik ben helemaal blij. Overigens moet ik dan waarschijnlijk wel afstand doen van mijn fantastische Lifeproof hoes. Die houdt alles tegen, dus naar ik vrees ook stroom.

  • http://portalseo.pl/ portalseo.pl

    I really like your writing style, wonderful information, thanks for putting up . “In every affair consider what precedes and what follows, and then undertake it.” by Epictetus.