Apple aangeklaagd omdat Macs te snel opstarten

Het getouwtrek om patenten gaat maar door. Nu is het een vermeend dochterbedrijf van LG dat Apple voor de Amerikaanse rechter sleept, zo meldt 9to5mac.

Patent
Het patent waar het om gaat omschrijft het opstartproces van zo ongeveer iedere computer. Het gaat namelijk om het aanzetten van je computer, waarna een zelftest volgt van alle in- en uitgangen (de zogenoemde BIOS-test). Vervolgens wordt het besturingssysteem opgestart en krijg je de grafische interface van het besturingssysteem te zien. Besturingssystemen als Windows en Mac OS X starten zo op, dat is ook de reden dat Mac OS X wordt opgenomen in de aanklacht tegen Apple. Het patent werd in 1999 door LG aangevraagd, maar in 2008 nam een ander bedrijf – Operating System Solutions – het patent over.

Mogelijk onderdeel van LG
Over Operating System Solutions is vrijwel niets bekend en daarom bestaat het vermoeden dat dit bedrijf  een apart onderdeel van LG is. Het ligt tenslotte voor de hand dat LG dergelijke patenten liever buiten het moederbedrijf houdt, al was het maar voor de klantrelatie met Apple. LG is leverancier van onderdelen voor Apple is en beide partijen zullen deze relatie niet willen verstoren.

[Afbeelding: PatentlyApple]

 • Harry

  Als dit maar niet ten koste gaat van het snel opstarten van de Macs, dat was een van de vele voordelen tov Windows en andere besturingssystemen

 • Vincent

  Tuurlijk LG. Dan zijn alle computers verboden. Apple start zijn computers op deze manier op sinds wat, 2000?

 • Dick Metselaar

  Een rechtzaak omdat een Mac te snel opstart???????

  Het moet niet gekker worden.

 • Batuhan

  Omg! Te snel opstarten zijn ze gek ofzo is toch alleen maar beter?

 • Svanweenen

  Ze proberen hoe dan ook een goed lopend merk de grond in te proppen. dat gaat ze mooi niet lukken! Ze gaan Saab toch ook niet aanklagen omdat het te lekker rijd?

 • Jake

  Lijkt me specifiek een patentaanvraag gericht op DOS systemen (autoexec.bat/config.sys). Starten PC’s al niet sinds de jaren 80 op deze manier op?
  Ik wordt overigens moe van al die patent trollen. Belachelijk ook dat je een (abstract) idee kunt patenteren zonder enig onderzoek of investering.