App Store gaat iTunes Store verslaan

Binnen drie jaar kunnen de inkomsten van de App Store die van de iTunes Store gaan overtreffen. Dit blijkt uit een analyse van Asymco.

iTunes
Sinds de invoering van de iTunes Store  in 2003 heeft Apple $14 miljard uitbetaald aan platenmaatschappijen. Aangezien dit 70% van de inkomsten betreft, heeft Apple over de gehele periode $20 miljard verdiend aan de verkopen in iTunes.

App Store
Vanaf het moment dat de App Store voor onder meer de iPhone werd ingevoerd in 2008, heeft Apple $2,5 miljard uitbetaald aan ontwikkelaars. Dit betekent dat Apple tot dusver ongeveer $3,5 miljard aan inkomsten heeft gegenereerd dankzij de App Store.

Gezien de korte periode dat de App Store actief is, verwacht Horace Dediu van Asymco dat de App Store over een aantal jaren iTunes gaat inhalen gezien de huidige trend.

Trend
Op dit moment is het aantal gekochte apps per iOS-apparaat bijna gelijk aan het aantal gekochte iTunes-liedjes. En aangezien de status van apps verandert van ‘handigheidjes’ van de iPhone naar een manier om jezelf te uiten, is het niet onmogelijk om voor te stellen dat het aantal gekochte apps uiteindelijk het aantal nummers gaat overstijgen. Maar niet alleen het doel om apps te kopen gaat waarschijnlijk veranderen, ook het verkoopmodel van muziek gaat mogelijk veranderen als we de muziekwereld mogen geloven.