Alle Macs een Retina-display dankzij Ivy Bridge-chip

Weet jij nog waar je was toen de High Definition-schermen werden aangekondigd? Niet? Wees gerust, dat weten wij ook niet meer. Wat ons wel enthousiast heeft gemaakt, is het nieuws dat Intel het met zijn nieuwe Ivy Bridge-processors mogelijk gaat maken om ultrahoge resoluties te ondersteunen. Resoluties die HD ver achter zich laten en bijna overbodig maken, zo meldt MacRumors.

Retina display
Met de ingebouwde grafische processor (GPU) in de Ivy Bridge-reeks wordt het mogelijk om 4096 x 4096 pixels weer te geven op een monitor. Dit worden ook wel Ultra-Retina-displays genoemd. Vergeleken bij deze resolutie valt HD, met 1920 x 1080 pixels, in het niet. Ook de voorgestelde Retina-displays voor de Mac met maximaal 3200 x 3200 pixels worden hiermee overtroffen. Hieronder staat een lijstje van mogelijke Retina-display-resoluties.

MacBook Air
De high-end Macs zoals de MacBook Pro, iMac en Mac Pro hebben een ingebouwde grafische kaart die alle grafische handelingen op zich neemt en een hogere resolutie ondersteunt. Modellen als de Mac mini en MacBook Air moeten het hebben van de ingebouwde GPU van de processor. Zodra de nieuwe Ivy Bridge-processor geïntegreerd wordt kunnen de MacBook Air en Mac mini deze hogere resoluties ook aan.

[Afbeelding: OS X Daily]